Sport

NK VITEZ: Još uvijek se čekaju pojačanja

Ljubitelji nogometa u Vitezu, navijači svog premijerligaša, s nestrpljenjem iščekuju vijesti o pojačanjima koja su, već odavno, najavljivana i nužna za ostvarenje zacrtanog cilja – ostanak u elitnom bh. rangu. Još prije mjesec dana trener Branko Karačić je kazao kako je nužno dovesti 4 – 5 igrača koji bi pojačali sve formacijske linije viteškog premijerligaša.

Još nema bijeloga dima

Riječ je, kako je kazao Karačić, o centralnom braniču, dvojici (lijevi i desni) bočnih ofenzivaca, jednom veznom igraču i špici, što je, čini se, nakon što su klub napustili Smriko i Fajić, prioritet svih prioriteta. Na žalost navijača, iz klupskih prostorija još uvijek nema bijeloga dima , iako pripreme počinju već u srijedu. Jasno je, ako bi se momčad popunjavala i kompletirala u hodu, tijekom pripremnog razdoblja, to bi moglo imati i ozbiljne posljedice. Istina, klupsko čelništvo je u punom pogonu, traže se igrači potrebnog profila i odgovarajuće kvalitete, razgovara se, pregovara, ali konkretnih rezultata još nema. Iz kluba se ni slučajno ne mogu saznati imena igrača s kojima se pregovara i dokle se s pregovorima stiglo. Međutim, stara narodna poslovica kaže: Zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju, pa tako među ljubiteljima nogometa je sve više imena s kojim, navodno, čelništvo kluba razgovara. Tvrdi se, naime, kako je vrlo ozbiljna opcija da se Ivan Livaja, nakon što je sa Željezničarom sporazumno raskinuo ugovor, vrati u svoj matični Vitez. Iz Željezničara je na piku Vitežana i vrsni napadač Joco Stokić, te također bivši igrač Željezničara, centralni branič ili lijevi bočni Zeljković.

Moguć i povratak Radeljića

Neslužbene informacije kolaju Vitezom kako se ozbiljni pregovori vode s Antom Radeljićem, centralnim braničem, koji bi se iz Zrinjskog mogao vratiti u matični Vitez. Isto tako, govori se o pregovorima i povratku u Vitez Tomislava Čuljka, aktualnog braniča Osijeka, koji je jednu polusezonu igrao u Vitezu i ostavio vrlo dobar dojam. Čuljak je ofenzivni lijevi bočni. Što će biti, kako će završiti pregovori sa spomenutim igračima, ali i s još nekolicinom nogometaša, čija imena nismo uspjeli doznati, tek će se vidjeti, iako se očekuje, navijači se nadaju i vjeruju, kako će se najveći dio posla završiti do srijede kada Vitez počinje s pripremama za nastavak sezone. Veliki problem Viteza je i odlazak Borislava Pilipovića, uz Milana Muminovića, najboljeg igrača Viteza u jesenskoj sezoni. Naime, Pilipović planira početi novi život u Njemačkoj, koji neće uključivati profesionalni nogomet. Znalo se to, ali se i nadalo kako će Pilipović naći načina i odigrati proljeće u Vitezu, te pomoći klubu u ostvarivanju ambicija vezanih uz ostanak u Premijer ligi. Međutim, nade su ostale samo neostvarene želje, jer nam je Pilipović u telefonskom razgovoru kazao kako promjene obiteljskog plana neće biti. “Želim Vitezu uspješno proljeće i ostanak u Premijer ligi. Mogu to moji Vitežani i bez mene, to je zdrava nogometna sredina gdje sve funkcionira na visokoj razini, a ja iz Viteza nosim lijepe uspomene”, kazao je Pilipović.

(Zvonimir Čilić)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend