NK Romari ima odličnu polusezonu; jedno ime se posebno ističe

Kadeti i juniori NK Romari iza sebe imaju odličnu polusezonu, obje selekcije imaju pregršt talentiranih nogometaša, a jedno ime ove polusezone se posebno ističe. To je član kadetske selekcije David Marković.

U 15 odigranih susreta na svom kontu ima 22 pogotka i 7 asistencija čime je na sebe skrenuo pažnju mnogih klubova iz Premijer lige BiH, ali i nekoliko inozemnih klubova. David je rođen 5.5.2004. godine u Novoj Biloj, nogometom se bavi od svoje šeste godine, osim što je uspješan na terenu, David je i veoma dobar učenik te je pravi primjer da  škola i sport mogu zajedno.

”Ovu polusezonu smo odigrali odlično, trener Grbavac nas je odlično posložio i golovi koje sam postigao su plod timske igre. Trenutno u pauzi treniram individualno u klubu jer su nam omogućeni svi uvjeti kako bi održavali formu. Bilo je kontakata s raznim klubovima, sigurno da mi je to dodatni motiv za treniranje. Klub vodi računa o svim igračima pa se previše ne zamaram, oni će odlučiti što je najbolje za moj  razvoj”, kazao je Marković za SportSport.ba.

U NK Romari svjesni su kakav talent imaju i da bi ga uskoro svi mogli vidjeti u nekom od najvećih klubova sa ovih prostora.

(www.sportsport.ba)