Vijesti iz BiH

Niže cijene telefonskih poziva u BiH

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH dala je suglasnost “Telekomu Srpske”, “BH telekomu” i “Hrvatskim telekomunikacijama” da od 1. siječnja 2018. smanje cijene poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH i terminiranja nacionalnih poziva u mobilne mreže.

Telekom operateri su uskladili cjenovnike nakon provedene analize tržišta kojim su utvrđene cijene terminacije (završavanja) nacionalnih poziva u mobilne mreže BiH, a RAK je u studenom dao suglasnost na izmjene cjenovnika, javlja Srna.
“Telekom Srpske” je cijene usluga u fiksnoj telefoniji u nacionalnom telefonskom prometu (pozivi prema ostalim mrežama u BiH) smanjio sa 0,25 KM po minutu na 0,243 KM po minutu bez PDV-a, priopćeno je ranije iz RAK-a.
“BH Telekom” je cijene poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH za korisnike tarifnih paketa “Bizfon 30”, “ISDN BRA fon osam” i “ISDN BRA bizfon 20” smanjio sa 0,25 KM po minuti na 0,243 KM po minuti bez PDV-a.
Za korisnike tarifnih paketa “BH telekoma” – “Bizfon 50”, “ISDN BRA fon 23” i “ISDN BRA bizfon 50” cijene su smanjene sa 0,225 KM po minutu na 0,219 KM po minutu bez PDV-a.
U okviru ponude IP centreks usluge, cijena poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH smanjena je sa 0,23 KM po minutu na 0,223 KM po minutu bez PDV-a, a za korisnike multimedijalnih paketa sa 0,25 KM po minutu na 0,243 KM po minutu bez PDV-a.
Kada je riječ o “Hrvatskim telekomunikacijama”, za privatne korisnike “Osnovnog tarifnog modela”, “Basic”, “Super 50”, “Super 50 plus”, “Biznis”, “Biznis pro”, “Homebox basic”, “Homebox”, “Homebox super”, te za pripade usluge i javne telefonske govornice cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,25 KM po minutu na 0,236 KM po minutu bez PDV-a.
Za poslovne korisnike “Osnovnog tarifnog modela”, “Super 50”, “Super 50 plus”, “Biznis”, “Biznis pro”, “Officebox basic”, “Oficebox” cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,25 KM po minutu na 0,236 KM po minutu bez PDV-a. Za poslovne korisnike Net fon paketa cijena za pozive prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,22 KM po minuti na 0,206 KM po minuti bez PDV-a.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend