Glazbene vijesti

NEDA UKRADEN: Zlatni koncert za zlatni jubilej

Zlatni jubilej oduvijek je događaj vrijedan poštovanja, a kada o njemu govorimo na glazbenoj sceni, riječ je o iznimnom ostvarenju kojeg se jedino, može i treba, duboko uvažavati.

Upravo to impresivno ostvarenje, proslavit će glazbena diva i omiljena pjevačica cijele regije, Neda Ukraden, velikim koncertom u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 19.03.2018.

Sve što Neda radi, napravi u stilu najvećih svjetskih diva, pa će tako i proslava pedeset godina, biti nešto o čemu će se još dugo pričati.

Očekuje vas rijetko viđen glazbeno scenski spektakl u koji je uključen velik broj Nedinih suradnika i prijatelja, uz brojne plesačice, izmjenu kostima i vrhunsku produkciju.

‘Koncert koji će biti kruna mojih pedeset godina karijere, svakako je nastup u dvorani Vatroslav Lisinski, 19.03.2018.
Za Zagreb sam posebno vezana, jer je to grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila suradnju sa najvećim autorima ovih prostora, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji. Cijela ekipa vrijedno se sprema za koncert, a ja jedva čekam susret sa zagrebačkom publikom!’
, kazala je Neda

Glazbenu, ali i životnu biografiju Nede Ukraden, kao i sve relevantne diskografske nagrade, koje je osvojila, teško je nabrojati bez dužeg osvrta.

Sve je počelo davne 1967. godine, kada je snimila prvu pjesmu za Radio Sarajevo, a ostalo je zlatnim slovima upisano u regionalnu glazbenu povijest.

Tijekom iznimno bogate karijere, na kakvoj bi joj mnogi pozavidjeli, osvojila je nebrojene nagrade za glazbenicu, hit ili album godine, a bila je i pobjednica brojnih festivala. Njezin evergreen ‘Zora je’, preveden je na trinaest svjetskih jezika.

Danas, pedeset godina kasnije, Neda Ukraden svojih će, kako sama kaže, prvih pola stoljeća glazbenog djelovanja obilježiti spektaklom, kakav njena publika svih generacija i zaslužuje.

Izniman događaj, koncert zamišljen kao glazbeni putopis kroz vrijeme, održati će se 19.03.2018. u zagrebačkom hramu glazbe, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a mi već sada možemo reći kako je to večer koja se jednostavno mora doživjeti.

Ulaznice za koncert Nede Ukraden u KD Vatroslav Lisinski, potražite u prodaji od petka, 05.01.2018.!

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend