Glazbene vijesti

Neda Ukraden novom pjesmom i video spotom ‘Kao vino i gitara’ najavljuje zlatni jubilej

Savršen uvod u zagrebačku proslavu zlatnog jubileja, pedeset godina karijere, priredila je danas jedinstvena Neda Ukraden.

Pred nama je nova pjesma i video spotKao vino i gitara‘, ali za razliku od svega u posljednje vrijeme, realizirana u retro stilu. Neda je ovom pjesmom napravila svojevrsnu posvetu zlatnim 80-im, kada su njezina izdanja dosezala dijamantne naklade.

‘Spomenutu skladbu napravio je moj provjereni tim, Dušan Bačić i Bojan Dragojević, ali u jednom sasvim drugačijem izričaju od onog što smo do sada radili! Dugo sam tražila i konačno našla pjesmu, koja je u maniri mojih najvećih hitova iz 80-tih! Pjesma se na prvo slušanje može pjevati i to smo osjetili dok smo snimali video spot u Staroj vuri u Samoboru! Na kraju snimanje se pretvorilo u feštu i svi su pjevali!

Dio snimanja odvijao se i na prekrasnoj Opatijskoj rivijeri, u Voloskom, u koji su se jako lijepo uklopili glazba i ambijent!  Redatelj je Dario Radusin, s kojim sam već radila i jako dobro smo se razumijeli.’, istaknula je ovom prigodom Neda.

Kao vino i gitara‘ ostat će kao jedna od posebnijih pjesama u Nedinoj iznimno bogatoj karijeri, zbog činjenice da je upravo za vrijeme snimanja iste, pjevačicu zatekla vijest o iznenadnoj smrti majke Anđelije: ‘Kako me je tijekom snimanja na ovoj pjesmi zadesila vijest o maminoj smrti, željela bih upravo njoj, kojoj sve dugujem, posvetiti ovu pjesmu’.

Video spot za ovu posebnu pjesmu pogledajte na https://youtu.be/LHJZcv3L4AQ, a sigurno ćete je uživo čuti i na Nedinom velikom samostalnom koncertu, kojim će 19.3. u zagrebačkom hramu glazbe Lisinskom, proslaviti pedeset godina glazbenog rada. Ulaznice, kojih je ostalo još jako malo za ovaj glazbeno-scenski spektakl potražite nablagajnama Lisinskogili putem sustavaulaznice.hr!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend