Neda Ukraden koncertnim spektaklom ‘Mojih prvih pedeset’ obilježava pola stoljeća glazbenog djelovanja

Zlatni jubilej događaj je vrijedan poštovanja, a kada o njemu govorimo na glazbenoj sceni, riječ je o iznimnom ostvarenju. Jedna od najtraženijih i najtiražnijih regionalnih glazbenica koja ove godine slavi spomenuti jubilej je neprikosnovena Neda Ukraden.

Sve je počelo davne 1967. godine, kada je snimila prvu pjesmu za Radio Sarajevo, a sve ostalo je zlatnim slovima upisano u regionalnu glazbenu povijest.

Tijekom iznimno bogate karijere, na kakvoj bi joj mnogi pozavidjeli, osvojila je nebrojene nagrade za glazbenicu, hit ili album godine, a bila je i pobjednica brojnih festivala. Njezin evergreen ‘Zora je’, preveden je na trinaest svjetskih jezika.

Danas, pedeset godina kasnije, Neda će svojih, kako sama kaže, prvih pola stoljeća glazbenog djelovanja obilježiti koncertnim spektaklom, kakav priliči samo glazbenoj divi.

Izniman glazbeni događaj održati će se 19.05. u jednoj od najprestižnijih regionalnih dvorana, Sava centru, a mi već sada možemo reći kako je to koncertna večer koja se jednostavno mora doživjeti.

Koncert u Sava centru kojim će Neda obilježiti zlatni jubilej zamišljen je kao glazbeni putopis kroz vrijeme u kojem su pjesme nastale.

Biti će to ne samo kronološki, već i stilski raznolika glazbena večer, jer i ja sama volim i pjevam dobar pop, rock ‘n’ roll, ali sevdah. Na jednom mjestu, naći će se sve moje najljepše stare pjesme, svi najnoviji hitovi, ali i ono što pjevam za dušu, pravi istinski sevdah, uz posebna iznenađenja dopunjena jedinstvenim plesno scenskim elementima.

U cijeli projekt uključen je velik broj ljudi, a riječ je o produkcijski dosad neviđenom regionalnom događaju,  ‘Uz izvanserijske kostime, koncert će mi svojom nazočnošću uveličati moji dragi prijatelji i fantastični glazbenici sa kojima sam snimila neke od prekrasnih dueta, Željko Samardžić, Dejan Matić, Učiteljice, ali i odličan zbor Isa Beg iz Novog Pazara, kao i fenomenalni trubači Elvisa Bajramovića, nećaka legendarnog Šabana Bajramovića.

‘Biti će to kruna moje dosadašnje karijere, a iste koncerte planiram održati u Zagrebu i Sarajevu. To su tri grada koja su utjecala na mene, kao osobu, ali i na moju karijeru, u kojima imam izuzetno puno prijatelja i glazbenih suradnika sa kojima sam radila na raznim pjesmama i projektima.’

Prije samog koncerta u Sava centru, Nedu očekuje i nastup u Sloveniji, 13.05., Ljubljana, Gospodarsko razstavišče.