Svijet

Natascha Kampusch: ‘Imam tisuće neprijatelja, ali se nikad neću slomiti u javnosti’

Austrijanka je u svojoj novoj knjizi opisala razdoblje života neposredno nakon bijega od Wolfganga Priklopila koji ju je osam godina držao u zatočeništvu u podrumu svoje kuće.

Iako je već 10 godina na slobodi Natascha Kampusch (28) i dalje se osjeća kao da je u zatvoru. Na predstavljanju svoje nove knjige ’10 godina slobode’ otkrila je kako se suočila sa zlostavljanjem na internetu, ali i u stvarnom životu. Uz brojne poruke podrške te čak i pozive za brak, Natascha se suočila i s ‘hejterima’.

Tisuće neprijatelja

– Pobjegla sam od jednog neprijatelja i odjednom se suočila s desetinama, na nekim internetskim forumima i tisućama – piše u svojoj knjizi.

Ulomke iz njezine nove knjige objavili su austrijski mediji, a radnja se fokusira na razdoblje neposredno nakon njezinog bijega od otmičara i zlostavljača Wolfganga Priklopila koji ju je osam godina držao u zatočeništvu u podrumu svoje kuće u predgrađu Beča.

Ponovno su mi oduzeli pravo na privatnost

U teškom psihičkom stanju morala se suočiti s velikim interesom javnosti za njezin slučaj. Kaže da je ponekad imala osjećaj kao da je rijetki kukac oko kojeg se djeca svađaju hoće li ga spasiti ili ubiti.

– Pacijenti na psihijatriji bili su najnormalniji u cijelom tom ludilu – piše Natascha koja je bila pod konstantnim stresom zbog medija koji su izvještavali o zlostavljanju koje je prošla.

– Mediji su stalno htjeli kopati još dublje, kao da su mi ponovno htjeli oduzeti pravo na individualnost i privatnost – napisala je.

Nikad se neću slomiti u javnosti

Svoju drugu knjigu posvetila je svim ‘hrabrim ženama koje se bore za svoju samostalnost u nadi za slobodnim životom o kojem će same odlučivati.

Kampusch vjeruje da je mnogi zlostavljaju zbog toga što u javnim istupima djeluje stoički, dok ljudi od nje očekuju da bude krhka žrtva. – Možete biti sigurni da me nećete vidjeti da plačem u javnosti ili se slomim grcajući. Čvrsta ‘fasada’ ključna je za moj opstanak – napisala je.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend