Lokalne vijesti

Nastavljeno suđenje Zoranu Gromoviću za ubistvo pjevačice Jelene Tursun

Svjedočenjem vještaka sudske medicine, dr. Zdenka Cirhlarža je pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku nastavljeno suđenje pjevaču Zoranu Gromoviću, optuženom za ubistvo pjevačice Jelene Tursun, s kojom je bio u vezi. Vještak Cirhlaž nabrojao je sve povrede koje je zadobila Tursun nakon što je vozilom Passat tog 28. novembra prošle godine u ranim jutarnjim satima u travničkom naselju Gornje Putićevo pregazio Gromović.
Ubistvo se dogodilo nakon svađe ljubavnika u jednom ugostiteljskom objektu.

Brojne povrede

Prema riječima dr. Cirhlarža, Jelena Tursun imala je, između ostalog, višestruke prijelome grudnog koša te prijelome ključne kosti, obje karlične, crijevne i preponske kosti, što ukazuje na djelovanje teške statične sile.

– Povrede su nastale tokom jednog gaženja vozila koje se kretalo naprijed. Smrt je nastupila momentalno usljed traumatskog šoka. Ni pravovremena ljekarska intervencija ne bi spriječila smrtni ishod – kazao je dr. Cirhlarž, istaknuvši da je do zaključaka došao na osnovu izvještaja s obdukcije i odlične fotodokumentacije koju su izradili krim-tehničari MUP-a SBK.

Kantonalni tužilac Meho Bradić nije imao pitanja za vještaka, dok se branilac optuženoga po službenoj dužnosti Bekir Ferizović fokusirao na lijevi žmigavac jer je Tursun udarena lijevom stranom vozila, ali na licu mjesta nije bilo tragova od loma lijevog žmigavca.

Uloženi dokazi

Isto je zanimalo i sutkinju Stanu Imamović, člana Sudskog vijeća. Dr. Cirhlarž je kazao da ima tragova i na lijevoj strani vozila. Nakon što je tužilac Meho Bradić uložio materijalne dokaze, završen je dokazni postupak optužbe.

Odbrana je predložila da se na narednom ročištu sasluša sudski vještak Stipo Martinović.

Zbunjeni svjedok

Svjedočio je i M. B. iz Viteza, čije je vozilo prošle godine oštetio na parkingu optuženi Gromović. Svjedok je prilično konfuzno ispričao da je njegovo vozilo malo oštetio Zoran Gromović, kojeg je poznavao odranije, ali tokom iskaza nije znao objasniti ni boju vozila niti je na pitanje branioca Ferizovića odgovorio na pitanje o eventualnim zaostalim dijelovima vozila. Kako je bilo riječ o manjoj materijalnoj šteti, nije zvao policiju niti je od Gromovića tražio nadoknadu štete.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend