Glazbene vijesti

Naša bila štorija osvojila Sloveniju! Zbog velikog interesa ova priča dobiva nastavak na proljeće!

“Naša bila štorija” je osvojila Sloveniju i pokazala da jezikom ljubavi svi pričaju! Veliki pljesak na kraju potaknuo je izvođače da se spuste među publiku i otpjevaju pjesme zajedno s njima.

 

Izvedbe u Ljubljani i Mariboru oduševile su Slovence te sve osvojile svojim motom “Sve ča jubav spoji, nije grij“! Na kraju izvedbe u Mariboru izvođači su se spustili među publiku i zajedno s njima otpjevali nekoliko pjesama. To je ujedno bila zadnja izvedba za ovu godinu, no već na proljeće ova priča dobiva svoj nastavak.

 

Kako je ovo bilo naše prvo internacionalno gostovanje, svima nam je bilo jako važno ostaviti što bolji dojam predstavljajući Split, Dalmaciju i Hrvatsku. I zaista, publika u Sloveniji je Našu bilu štoriju pustila u svoja srcaI Tivoli i Tabor, i Ljubljana i Maribor, dali su nam sjajnu podršku i razlog za dalje. Zahvalan sam svima koji su došli na našu “pivanu priču”! Također, velike pohvale organizatorima i moram reći da sam ponosan na cijelu ekipu Štorije – od pjevača, glumaca, svirača i plesača sve do produkcijske momčadi! Sve je bilo puno dobre volje, odličnog raspoloženja i vrhunske profesionalnosti. Še enkrat, prosim. Do skorog viđenja, zdravi i veseli bili! – kazao je Goran Karan.

Iako je cijeli tekst na hrvatskom, slovenska publika je savršeno osjetila energiju ove štorije i dopustila da im pjesme ispričaju priču. Ovo je samo dokaz da jezikom ljubavi svi pričaju!

 

U ulozi naratora je briljirao i Joško Ševo koji je tekst upotpunio slovenskim upadicama te i na taj način publici približio cijelu priču.

Naša bila štorija je ispunila sva očekivanja, te su organizatori odlučili nastaviti ovu priču u Sloveniji na proljeće. Na to su bili potkanuti odličnim reakcijama 15.000 gledatelja koji su do sada vidjeli ovu izvedbu.

Nenad Ninčević je usporedio reakcije u Hrvatskoj sa reakcijama u Sloveniji na ‘Našu bilu štoriju’ – Ono što me zapravo najviše iznenađuje je to što je Ljubljana jače regionalno odjeknula od Splita i Zagreba. Vidim da su portali puni Severine i Tedija, da su kritike super pozitivne. Koliko me to raduje toliko me i brine. Drži li hrvatska glazba i dalje primat na ovim prostorima? U čemu je kvaka? Najkvalitetniji smo sigurno. Možda ću sada neke urednike naljutiti, ali gdje mi to idemo? Ono što publika želi, sluša i pjeva emitiramo sve manje. Pa zabavna glazba je oduvijek bila bila naša perjanica. Možda je problem u tome… Ne poštujemo dovoljno svoje. – kazao je zabrinuto i dodao – Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, publika super raspoložena, imali smo opet na kraju ovacije i biseve.

 

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend