Vijesti iz BiH

Narednih dana pretežno oblačno s kišom, ponegdje moguća susnježica

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa slabim snijegom ili kišom.
Vjetar će biti slab, sjeverni i sjeveroistočni. Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini, tokom dana, vjetar u skretanju na jugozapadni. Dnevne temperature od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni u utorak će biti oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku Bosne prijepodne pretežno oblačno, povremeno i ponegdje sa slabom rosuljom, a poslijepodne umjereno oblačno.

Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 9, a dnevne od 6 do 12, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 15 stepeni.

U srijedu u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni bit će oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku Bosne umjereno oblačno, a poslijepodne pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Krajem dana ili u večernjim satima u istočnim i centralnim područjima Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima, prijepodne jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu od 8 do 14, a dnevne od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme bit će u četvrtak. Jutro prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -14, a na jugu od 1 do 5. Dnevne temperature od 3 do 10, a na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 12 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom, poslijepodne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 0 do 6, na planinama do -4, a na jugu od 2 do 8 stepeni. Dnevne temperatrure će se kretati od 5 do 10 stepeni, a na jugu, sjeveru i sjeverozapadu BiH do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend