Vijesti iz BiH

Nakon tri mjeseca otkriven uzrok smrti Zeničanina pronađenog s povredama na ulici

Pripadnici MUP-a ZDK nakon tri mjeseca riješili su slučaj smrti Zeničanina Z.M. koji je u s teškim povredama pronađen u ulici Masarykova, a preminuo u bolnici naknadno.

Uhapšen je 29-godišnji Armin M. koji se tereti da muškarcu nanio povrede i opljačkao ga. Kako se navodi u izvještaju MUP-a ZDK, istragom je utvrđeno da se Armin M. 13. maja ove godine oko 23 sati, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputio za M.Z. koji je izašao iz ugostiteljskog objekta u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića i bilo u alkoholiziranom stanju. dok se kretao ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova, Armin M. ga je sustigao i nekoliko puta udario pesnicom u predjelu glave nakon čega je oštećeni Z.M. pao na tlo i udario potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu.

Potom ga je Armin M. odvukao na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu, udario još nekoliko puta, ukrao novac i pobjegao u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića.

Prolaznici su pozvali Hitnu medicinsku pomoć koja je povrijeđenom Z.M. ukazala pomoć i prevezla u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je preminuo nakon osam dana.

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je izvršena obdukcija kojom je potvrđeno da je smrt bila nasilna i službenici Sektora kriminalističke policije su odmah poduzeli opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih činjenica, kao i otkrivanju i procesuiranju izvršioca krivičnog djela.

“Saslušane su sve osobe koje su mogle imati određena saznanja, u skladu sa naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Općinskog suda u Zenici su izvršeni pretresi na više lokacija, te su izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a vršena su i određena vještačenja. Poduzetim mjerama i radnjama došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti M.A., iz Zenice, za kojim je raspisana operativna potraga i koji je 18.08.2019. godine uhapšen i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret”, navodi se iz MUP-a ZDK.

Armin M. je predat u nadležnost Tužilaštva ZDK koje bi danas trebalo donijeti odluku da li će zatražiti mjeru pritvora protiv osumnjičenog.

(klix.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend