Vijesti iz BiH

Nakon stabilnijeg vremena, stižu nam obilnije oborine

Nestabilne vremenske prilike izgledne se od četvrtka, promjena se prvo očekuje na zapadu i sjeveru Bosne, a u ostatku zemlje pogoršanje se prognozira od danas.

Slabe oborine moguće su u Bosni, snijeg na planinama središnje i istočne Bosne, dok u ostalim krajevima može pasti malo kiše. U istom periodu u Hercegovini se očekuju stabilnije vremenske prilke, uz slabe oborine tek u četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka, u Bosni između -2 i 3 stepena, u Hercegovini do 6 °C. Najviša dnevna u Bosni uglavnom između 5 i 10 stepeni, dok se na jugu zemlje očekuje i do 15°C.

Stabilnije vremenske prilike izgledne su od 21. do 25. veljače, a prolazne oborine moguće su 26. veljače, nakon čega ponovno slijedi period bez oborina do kraja mjeseca. U ovom periodu, temperature će biti u blagom porastu, jutarnje se očekuju od 2 do 7 stepeni, a dnevne od 10 do 15 °C.

Početkom ožujka prognoziraju se oborine širom Bosne i Hercegovine, a nešto veće količine moguće su na zapadu Bosne. Temperature u jutarnjim satima kretat će se od -3 do 2 stepena, a dnevna od 6 do 11 °C, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognozijau za period do do 3. Ožujka.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend