Lokalne vijesti

Nakon gotovo tri mjeseca: Skupina hodočasnika iz Lašvanske doline u Međugorju

Nakon gotovo 3 mjeseca pandemije koronavirusa koja je zahvatila Međugorje i cijeli svijet, prva skupina hodočasnika posjetila je Međugorje.

Već dugi niz godina u organizaciji hodočašća u Međugorje koje organizira fra Marinko Štrbac i ove godine je hodočastilo oko 35 osoba iz provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene, župljani iz župa Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak i Lepenica.

Hodočasnici su posjetili brdo Križevac, Brdo ukazanja, slavili su svetu misu, te se nakon molitve zaputlili svojim domovima, piše medjugorje-news.com.

”Drago mi je da smo prvi organizirani hodočasnici od 30 osoba koji su stigli u Međugorje nakon pandemije. Inače, svake godine organiziram hodočašće u proljeće i jesen u Međugorje, ali zbog ove nastale situacije morao sam odgoditi hodočašće za povoljnije vrijeme. Hodočasnici su nestrpljivo čekali trenutak kada ćemo krenuti za Međugorje, i danas smo tu pod Gospinim zagrljajem i nemamo se čega plašiti. Ovdje osjećamo mir i sigurnost, te u molitvama molimo za sve nas, da nam Bog da zdravlje, mir i radost!”, kazao je fra Marinko Štrbac te se zaputio s hodočasnicima na Križni put na brdo Križevac.

U Međugorju vjeruju kako su “dragi hodočasnici i sunarodnjaci iz Bosne tek početak ili bolje reći nastavak budućih hodočašća” koja čekaju Međugorje.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend