Lokalne vijesti

Nakon godinu dana podignuta optužnica za užasan zločin kod Novog Travnika

Tužiteljstvo KSB podiglo je optužnicu protiv M. J. (54), koji je u stanju neuračunljivosti i u naletu velikog bijesa ubio svoju tetku L.J., u selu Gornje Putičevo, kod Novog Travnika, 13. prosinca 2020. godine.

Nesretna žena ubijena je oko 23 sata, kada se njen nećak kući vratio pijan.

Inače, kako je navedeno u optužnici, a što su utvrdili vještaci, zločin je počinio u stanju neuračunjivosti.

Kobne noći M.J je u krvi imao koncentraciju od 2,8 promila alkohola. Čim su ga pred kuću dovezli njegovi prijatelji M. Č. i N. Š., a nakon što je tetka otvorila vrata, on je nasrnuo na nju poslije kraće verbalne prepirke.

Nanio joj je više snažnih udaraca u glavu i prsa.

Prilikom obdukcije vještak medicinske struke zabilježio je strahovite povrede grudnog koša i rebara koja su bila polomljena, a starica je imala hematome po glavi i cijelom tijelu. Također, strahovite povrede bile su joj nanesene po vratu te rukama i nogama, uslijed čega je nastupila smrt.

Prema navodima optužnice, uputio se prema kući V. R., u mjestu Stojkovići. U blizini te kuće ga je uočila policijska ophodnja. Policajci su mu prišli, a on je bacio nož, pojašnjava se u priopćenju Tužiteljstva KSB.

Nakon toga su ga legitimirali i priveli ga u prostorije MUP-a KSB, gdje im je ispričao što je uradio.

Sudac za prethodni postupak odlučio je da optuženom produži pritvor, ali zbog svog stanja neuračunjivosti za vrijeme trajanja ove mjere bit će čuvan u Psihijatrijskoj klinici– prenosi Avaz. 

Kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva, za ova krivična djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 do 10 godina. 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend