Glazbene vijesti

Nakon čak 20 godina: Ninčević ponovno okuplja Tutti Frutti

Vjeruju u uspjeh jer se hitovi grupe još slušaju. Amulića nisu zvali jer je postao klapski pjevač. Ninčević i Benson emotivno su vezani uz Tutti Frutti. Uz njihove pjesme mnogi su se zaljubljivali.

Već šest mjeseci smišljam pjesmu s kojom ću Tutti Frutti vratiti na scenu. Mora biti odlična jer nakon 20 godina ne mogu doći s poskočicom, kaže Nenad Ninčević (55).

Na ponovno okupljanje nakon 20 godina odlučio se jer se hitovi tog benda i danas rado slušaju. U novoj postavi neće biti Tomislava Mrduljaša s kojim je Ninčević vodio medijski rat oko Splitskog festivala, ali ni prvog pjevača benda Ive Amulića (52), s kojim navodno nije u dobrim odnosima.

– Amulić je klapski pjevač i ne znam kako bih ga pretvorio u rock pjevača. Odlično funkcionira u klapi Rišpet i nema potrebe izvlačiti ga iz tog faha – diplomatski će Ninčević.

Nove i stare hitove pjevat će Marsel Benzon (47). On je 1991., nakon odlaska Ive Amulića, u bendu pjevao do 1994., a potom je otišao u solo karijeru. Danas pjeva u grupi Providenca.

– Ninčević i ja pišemo pjesme za druge pjevače. On radi tekstove, ja glazbu i aranžmane te je pala ideja da radimo za sebe, da vratimo Tutti Frutti, a to me beskrajno raduje – kaže Marsel.

Nakon što je izašao iz benda, Benzon je u Zagrebu otvorio glazbeni studio. Zbog Tutti Fruttija neće napustiti grupu Providenca.
– Vjerujem da ćemo se dogovoriti i zajedno ići na turneje – kaže Marsel.

Frontmen Ninčević povjerio mu je pisanje prve povratničke pjesme.

– Uopće nije važno hoće li biti lagana ili brza. Dao mi je otvorene ruke i vjerujem da će brzo biti gotova. Nismo opterećeni jer si nismo dali rok do kojeg se trebamo vratiti – kaže Benzon.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend