Glazbene vijesti

Najskuplji doček Nove godine u Dubrovniku: Dino Merlin će dobiti 64.000 eura

Za Novu 2012. godinu na Stradunu je nastupila Jelena Rozga, godinu kasnije Novi fosili, 2014. Colonia, 2015. Toni Cetinski za navodno 45.000 eura, Severina nas je uvela u 2016. i za svoj nastup inkasirala 50.000 eura, dok su lani za Novu pjevali Doris Dragović i Jole. 

 

Dinu Merlina je po cijeni nastupa za Novu godinu još lani prestigao Zdravko Čolić u Budvi za 100.000 eura, a opasno mu se približio i Toni Cetinski, također u Crnoj Gori, ali u Bečićima, koji je za Novu godinu 2016. pjevao za 60.000 eura, prenijeli su mediji, piše Slobodna Dalmacija.

Posljednji u nizu rasprodanih koncerata Dine Merlina u Hrvatskoj održan je prošlog ljeta u pulskoj Areni. Bosanskohercegovački kantautor prošlu Novu godinu dočekao je pred više od 100.000 svojih obožavaoca u rodnom gradu, Sarajevu, a za taj nastup dobio je, kako pišu mediji, jednako koliko Severina lani na Stradunu, 50.000 eura. To je bilo prvi put u njegovoj karijeri da je održao koncert na otvorenom za doček Nove godine.

Ove će godine “prešišati” Severinu za 14.000 eura, a sredinom septembra, na dan kad je objavljeno da je izabran kao izvođač za doček na Stradunu, u videoporuci poručio je: “Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu u Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u Novu 2018. godinu. Vidimo se!”

– Nastup Dine Merlina koštat će 64.000 eura plus PDV – potvrdila je Ivana Medo Bogdanović, direktorica Dubrovačkih ljetnih igara, koje su organizator dočeka 2018.

– Grad Dubrovnik odabrao je izvođača i mi ćemo organizirati što treba. Doček spada pod Dubrovački zimski festival koji finansijski pokrivaju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada i sponzori – pojasnila je.

– Tržište određuje cijenu i naš je stav bio da će dolazak Dine Merlina na Stradun dovesti u naš Grad njegove brojne obožavaoce – komentirao je dubrovački gradonačelnik.

Činjenica je da je Dino Merlin prošle godine u Sarajevu na novogodišnjem koncertu nastupio pred 120.000 ljudi, tako da očekujemo veliku posjećenost na ovogodišnjem koncertu u Dubrovniku. Cilj je Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika značajno popuniti gostima i zimski period godine – rekao je Mato Franković.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend