Najljepša božićna priča u novoj interpretaciji novih glasova

Prije 27 godina Nina Badrić otpjevala je jednu od najljepših domaćih božićnih pjesama – hit Naš Božić, sada 2021. pjesmu slušamo u interpretaciji nekih novih glasova. Aleksandar Baić, Boris Štok, Eni Jurišić, Matija Cvek, Nika Turković, Nina Saffron, Noa Rupčić, Vjekoslav Ključarić i Željka Veverec otpjevali su pjesmu u novom gospel i gazbenoj produkciji Zvonimira Duspera Dusa.“Prošle godine, brzo nakon lockdowna, javio mi se Branko Friedman i pitao me želim li producirati novu verziju starog božićnog hita “Naš Božić”. Imao je jasnu viziju gospel popa koji bi se pjevao zborski, tako da glavnu vokalnu liniju pjeva mali zbor sastavljen od vrhunskih vokala novijih generacija. Ideja mi se svidjela i odmah sam pristao. Brzo sam napravio prvi draft i dodao jedan dio, kojega nije bilo u orginanoj verziji, a onda smo pjesmu pustili da se “kiseli” do nakon ljeta kad smo krenuli u produkciju.

Iskustvo rada s ukupno devet glavnih i osam pratećih pjevačica i pjevača bilo je stvarno nešto posebno… A završilo je na ostvarivanju mog novog rekorda – 137 kanala u miksu! Nadam se da će ova naša božićna pjesma, rađena s puno entuzijazma i dobrih vibracija, donijeti veselje, sreću i mir svim domaćim fanovima dobre glazbe.” – objasnio nam je Zvonimir Dusper Dus kako je nastala nova verzija ove božićne bajke.

“Ovo mi je bilo prvo ovakvo, božićno iskustvo. Nisam do sada imao prilike sudjelovati u sličnim projektima i mogu reći da je bilo vrlo ugodno i lijepo. Ekipa je sve super odradila i pjesma lijepo zvuči” – rekao nam je Boris Štok.

“Ti dani oko Božića su uvijek u znaku obitelji. Vjerujem da ćemo nekako naći načina da budemo svi na okupu i imati razloga za veselje i optimizam..”, siguran je Boris.

“Bila mi je velika čast i ponajprije veselje, sudjelovati u ovako dobroj božićnoj pjesmi s nekim od meni omiljenim glasovima hrvatske glazbene scene.” – rekla nam je Nika Turković koja je na ovom projektu prvi puta snimila pjesmu s dečkom Matijom Cvekom.

Pjesmu su još instrumentalno začinili Igor Geržina na saksofonu, Hrvoje Rupčić na udaraljkama kojem je ovo bila još jedna prilika da surađuje sa sinom Noom te Davor Daga Devčić na gitari.

“Pjesma nije u stilu u kojemu se često nalazim što me razveselilo jer je to bila prilika da se u njemu isprobam, a to mi je želja već neko vrijeme, Odmah mi je sjela, catchy refren mi se svako malo vrti po glavi što je uvijek super znak. Božić mi je definitivno najdraže doba godine, u meni budi neku posebnu vrstu sreće. Kratki period u kojemu imam osjećaj da se potpuno mogu opustiti i uživati u božićnoj atmosferi, božićnim pjesmama (iako u All I Want For Christmas bez grižnje savjesti uživam usred ljeta), fantastičnoj hrani….” – zaključio je Noa Rupčić.

Glazba: Branko Friedman / Zvonimir Dusper Dus
Tekst: Branko Friedman / Husein Hasanefendić Hus

NU VOICES:
 
Aleksandar Baić
Boris Štok
Eni Jurišić
Matija Cvek
Nika Turković
Nina Saffron
Noa Rupčić
Vjekoslav Ključarić
Željka Veverec