Regionalne vijesti

NAJGORE TEK STIŽE! Prognostičari najavili vrhunac toplinskog vala

Usred smo novog toplinskog vala koji ne misli tek tako popustiti. Naime, dnevne temperature na kopnu sve do petka neće se spuštati ispod 35, a puno ugodnije neće biti i preko noći kada će se temperatura kretati oko 20 Celzija.

Gotovo identične vrijednosti prognoziraju se i za obalu, preko dana sunčano, bez oblaka i prosječne temperature između 33 i 35, preko noći će živa u termometru padati do 25 stupnjeva.

“Posebno će neugodno biti u gradskim središtima”, napominje za HRT prognostičarka Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a koja je najavila i kad možemo očekivati kakvo-takvo osvježenje.

Blagi pad temperature vjerojatan je tijekom vikenda, kada raste i vjerojatnost za mjestimičnu kišu, koja je na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak moguća uglavnom na sjevernom dijelu”, kaže.

Osvježenje tek u kolovozu

Najviše temperature danas se očekuju na istoku zemlje, ondje će “pržiti” i 36 Celzija, dok će na Jadranu život otežavati saharski pijesak koji i dalje pristiže. Postoji šansa da će malo, kratkoročno osvježenje biti u Istri i Primorju gdje su mogući mjestimični pljuskovi.

Vrhunac toplinskog vala stiže u petak, kada bi temperature mogle dosegnuti čak 38 Celzija, a pravo osvježenje je izglednije s prvim danima kolovoza.

(dnevno.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend