Zanimljivosti

Najavljujemo: Drugi bh. festival vina i hrane

U organizaciji Udruženja BH Festival od 24. i 25.11.2016. godine, u Bosanskom kulturnom centru (BKC) Tuzla, realizovat će se projekat DRUGI BOSANSKOHERCEGOVAČKI FESTIVAL VINA I HRANE.

FESTIVAL VINA I HRANE, konceptualno je podijeljen u dva dijela Izložbeni i Prateći program, koji će se realizovati u prostoru BKC Tuzla. Ovaj festival jedini je ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Cilj organizacije ovakvog događaja je na jednom mjestu objediniti sve bosanskohercegovačke proizvođače vina i hrane. Ovim projektom želimo uticati na svijest konzumenata da kupovinom
domaćih vina i hrane utiču na razvoj vinarske i prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini kao i poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije i otvaranja novih radnih mjesta.
Programom izložbenog dijela FESTIVALA VINA I HRANE predviđeno je učešće proizvođača vina, proizvođača opreme za posluživanje vina, proizvođača sira, suhomesnatih delicija, maslina,
maslinovog ulja, prirodne i mineralne vode.
Moramo napomenuti da je, kao i prošle godine, i ove godine partner projekta BINGO export – import Tuzla d.o.o. Ostali partneri ovog projekta su: SPARKASSE Bank, AKM Commerce, EKO ŽIVOT, TELEFUNKEN, LEDA.
Iz predviđenih raznovrsnih pratećih sadržaja (prezentacijskih koktela, tematskih ručkova i večera, poslovnih susreta i slično) izdvojit ćemo najatraktivniji edukativni sadržaj – VINSKU RADIONICU. Poslije teoretskog dijela radionice, kojim će biti obuhvaćeno predstavljanje tehnologija proizvodnje vina, pravila i osobenosti konzumiranja vina, slaganje vina i hrane, vino u poslovnom svijetu, u praktičnom dijelu radionice, bit će prezentirana znanja iz prvog dijela sa uzorcima vina i ostalih proizvoda predstavljenih na DRUGOM BOSANSKOHERCEGOVAČKOM FESTIVALU VINA I HRANE .
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend