Zanimljivosti

Najavljujemo: Balet na ledu u Sarajevu!

Sarajevska publika će 12. decembra imati priliku da uživa u istinskom spektaklu – baletu na ledu St. Petersburg državnog baleta!

 

Jedinstveni vizuelno-muzički spektakl biće izveden u KSC Skenderija i biće ovo prvi put da publika u BiH ima priliku da pogleda balet na ledu.

St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.

Ansambl sastoji se od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7 000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

St. Petersburg državni balet pred sarajevskom publikom će izvesti LABUĐE JEZERO.

Uskoro više informacija o ulaznicama.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend