Zanimljivosti

Najavljujemo: 13. Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja,

Trinaesti Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja, koji će se održati 15. i 16. 10. 2016. godine (subota i nedjelja) u osnovnoj školi  dr. Boris Ćorić  u vremenu od 10 – 18 sati (subota) i 10-16 sati (nedjelja).

 

Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na Sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet  na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca,  raznih riba, biljaka itd.).

 

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, uz prezentaciju potkivanja jaja, tradicionalnog suvenira Kreševa i posjet kovačnici. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

 

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH. Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju, tel. 063 812 122 (Žarko) i 063 245 235 (Dalibor).

Više informacija o radu udruge i ovom Sajmu možete vidjeti i na našoj web stranici  www.kresevski-citrin.com

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend