Glazbene vijesti

NAJAVA: Željko Joksimović u Sarajevu

Nakon što je prošlog vikenda nastupio pred 50.000 ljudi na Festivalu „Strumica Open“ u Makedoniji, velika balkanska zvijezda Željko Joksimović jučer je sa svojom ekipom stigao u Sarajevo, gdje će sutra održati i koncert.

Dva dana uoči spektakla na stadionu Koševo Joksimović je u popodnevnim satima u hotelu „Radon Plaza“ održao i prvu probu.

Prva proba

– Stigli smo nekoliko dana pred koncert u Sarajevo kako bismo bend i ja uvježbali sve do najsitnijih detalja. Odradili smo i prvu probu. Treme nema, ali postoji velika odgovornost da bi ispalo sve kako treba. Što se mene tiče, mogao bih već danas da izađem na binu na Koševu – kazao nam je jučer Joksimović.

Također, i tehničke pripreme se odvijaju prema predviđenom planu te Joksimović i cijela ekipa s nestrpljenjem očekuju petak i druženje s bh. publikom. Već se postavlja bina, a Joksimović će danas posjetiti Koševo kako bi se uvjerio odvija li se sve prema planu.

Ogroman interes

– Svaki put kada nastupam u Sarajevu to je poseban koncert. Stvarno želimo da se potrudimo da sve izgleda maksimalno dobro, od benda, mene, cijele produkcije i svih detalja koji nas čekaju 19. avgusta pred publikom na Koševu – govori Joksimović.

Šest godina prošlo je od posljednjeg velikog druženja Joksimovića s publikom na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini, a koliko su se jedni drugih uželjeli, govori i činjenica da vlada velika pomama za ulaznicama.

Na repertoaru i “Miljacka”

Željko Joksimović je najavio da će i „Miljacka“ biti dio njegovog repertoara u petak na Koševu. „Miljacka“, koju pjeva Halid Bešlić, na Joksimovićevom koncertu bit će izvedena u aranžmanu “Balkan Bazara”.

(www.avaz.ba)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend