Lokalne vijesti

Na Vlašiću sjednica Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH

Sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH održat će se sutra, u srijedu, 19. listopada 2016. godine na Vlašiću, Hotel Pahuljica, s početkom u 12 sati.

 

Na sjednici članovi Predsjedništva će biti detaljno upoznati o aktivnostima koje je Savez poduzeo u proteklom periodu.

Posebno će se apostrofirati Prijedlog Sporazuma o saradnji Parlamenta Federacije BiH, Vlade Federacije BiH i Saveza općina i gradova Federacije BiH koji je podržala Vlada FBiH na 71. sjednici održanoj 29. rujna u Sarajevu.

 

Predsjedništvu će se prezentirati projekat uvođenja trezorskog poslovanja u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH koji će provesti Savez u saradnji sa Finit Consalting d.o.o.

Također, Predsjedništvu će biti upoznato s aktualnostima po pitanju podnesene tužbe Saveza protiv Federacije Bosne i Hercegovine u vezi s izuzimanjem jedinica lokalne samouprave od otplate duga prema Međunarodnom monetarnom fondu, kao i sa predstojećim aktivnostima vezanim za pripremu i sazivanje Izborne skupštine Saveza.

 

Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine u mandatu 2013. – 2016. čine načelnici općina: Bužim, Tomislavgrad, Goražde, Vogošća, Konjic, Kalesija, Grude, Domaljevac-Šamac, Novo Sarajevo, Čitluk, Busovača, Visoko i Zenica.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend