Na sat vremena od Zagreba kuće se prodaju u bescjenje

Prava epidemija oglasa za prodaju kuća i stanova zahvatila je gradiće koji su na svega sat vožnje udaljeni od Zagreba. Oglase za prodaju kuća u Novskoj, Okučanima ili Novoj Gradiški teško je i prebrojiti, a nekretnine se u stvarnosti prodaju tek za trećinu traženog iznosa.

Na jednom od popularnih internetskih oglasnika prodaje se 26 kuća u Novoj Gradiški, no čini se da stanovnici toga kraja ne vjeruju puno internetu. Već kraćom šetnjom užim gradskim središtem uvidjet ćete da ih se prodaje znatno više običnim uličnim oglašavanjem.

Za najskuplju, od 320 četvornih metara i 750 četvornih metara okućnice s dva teniska igrališta, vlasnici traže čak 240 tisuća eura. Međutim, ona je izuzetak.

Najjeftinija se nudi za svega 17.500 eura, a petnaestak ih se prodaje za manje od 60 tisuća eura.

No, ako je suditi po riječima Miladinke Stojić, koja se jedina formalno bavi(la) prodajom nekretnina na tom području, kupoprodaje su prilično rijetke, a željeni iznosi više su u sferi snova nego jave.

“Doista je jako puno kuća na prodaju, ali realizacija je vrlo slaba, gotovo nikakva. A i cijene su posebna priča. I ono malo kuća koje se uspiju prodati zapravo se prodaju za trećinu cijene koju je vlasnik tražio”, kaže za Dnevnik.hr Stojić.

U Novoj Gradiški, gradiću s nešto više od 14 tisuća stanovnika gotovo da nema gradske ulice u kojoj se ne prodaje poneka kuća, a u samom središtu na svakom se koraku nude i poslovni prostori.

Primjerice, u jednoj svega stotinjak metara dugoj ulici u samom središtu Nove Gradiške čak se četiri kuće nude na prodaju. “Cijena je nešto više od 40 tisuća eura. Tu sam kuću naslijedila, ne živimo u njoj pa mi se ne žuri”, kaže vlasnica jedne od njih. Kaže da kuću prodaje već prilično dugo, ponekad joj navrate i zainteresirani kupci, ali im je cijena previsoka.

(Poslovni.hr)