Svijet

Na pokop bebe, za kojom nitko nije tugovao, došle stotine ljudi

Stotina građana jučer su na posljednji počinak ispratile sićušnu djevojčicu čije beživotno tijelo su roditelji ostavili uz stazu jednog parka u Oxfordu, prenosi Pogled.ba

Unatoč naporima, britanska policija ni nakon osam mjeseci istrage nije uspjela pronaći majku mrtvorođenčeta, no slučaj je toliko ganuo policijske službenike da su bebi pronađenoj u plastičnoj vrećici dali ime Raihana, u prijevodu rajski cvijet, a zatim pozvali građane da dođu na tužni ispraćaj.

“Nastavit ćemo se truditi pronaći ti mamu. Koliko god trag bio slab, pratit ćemo ga. To je moje obećanje tebi”, rekao je na sprovodu inspektor Jim Holmes, koji je djevojčici nadjenuo i ime.

“I sam imam dvoje djece i znam koliko je teško dati djetetu ime. U ovakvim okolnostima ono je još važnije, jer to je jedino što će pisati na njenom nadgrobnom spomeniku. Svaka smrt je teška, ali s dječjom se mnogo teže nositi”, rekao je Holmes ranije.

“Beba Raihana, rođena u snu 2016. godine”, stoji na natpisu iznad groba u koji je položen maleni bijeli lijes. Osim što se velik broj građana odazvao i došao na sprovod, mnogi od njih donirali su i novac za troškove pogreba.

“Njena se majka nažalost nije javila pa ne znamo ništa o njenoj obitelji ni podrijetlu, no znamo da je ova malena djevojčica jedna od nas, dio naše zajednice. Zauvijek će imati dom u srcima svih nas”, rečeno je na tužnom ispraćaju malene Raihane.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend