Na području KSB u izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu 76.400,00 KM

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 27. 3. 2024. godine 41 inspekcijski nadzor tzv. akciju, na području Jajca, Travnika, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa, Bugojno, Kreševa, Kiseljaka, Fojnice i Viteza kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, priređivanja igara na sreću klađenjem i drugih uslužnih djelatnosti. Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i angažiranje neprijavljenih radnika.

U tijeku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 12 neprijavljenih radnika, tri porezna obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 16 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanje instaliranog fiskalnog uređaja zapečaćena su dva objekta i izdato je 37 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 76.400,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.