Vijesti iz BiH

Na planinama u BiH snijeg, slično vrijeme i u narednim danima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prevladava oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, a na područjima iznad 1.500 metara susnježica i snijeg.

Planinske predjele poput Bjelašnice i Jahorine u popodnevnim satima zahvatio je snijeg, javlja Faktor.

Poslijepodne padaline će, uglavnom, prestati u Krajini, Posavini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje bit će slabe. Očekivana količina padavina, u većem dijelu zemlje, između 20 i 50, u Hercegovini lokalno i do 70 l/m. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda slične vremenske prilike će prevladavati i u narednim danima.

U petak, 4.10.2019., malo kiše u jutarnjim satima još može pasti na jugu i istoku Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti; prije podne prvo na jugu zemlje, a u drugoj polovici dana i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku zemlje. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

U subotu, 5.10.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U nedjelju, 6.10.2019., u Bosni djelomično vedro. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C na jugu zemlje od 19 do 23°C.

U ponedjeljak, 7.10.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeni pljuskovi se prognoziraju na jugu i istoku Hercegovine. Slaba kiša je moguća i na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje i do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C na jugu zemlje od 16 do 20°C.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend