Glazbene vijesti

Na današnji dan rođen Toše Proeski

Todor Toše Proeski, veliki glazbeni talenat, humanista i prije svega veliki čovjek, da je živ danas bi proslavio svoj 35. rođendan.

Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. godine u Prilepu u Makedoniji. Bio je i ostao jedan od najpopularnih i najvoljenijih pjevača u cjeloj bivšoj Jugoslaviji.

Mnogi njegovi poštovaoci bili su ubjeđeni da je ovo samo još jedna neslana šala, ali kada su počele stizati prve fotografije smrskanog džipa s potpisom “Toše”, sve sumnje su nestale. Princ balkanske pop glazbe bio je mrtav.

Ljubav prema glazbi i pjesmi određivali su njegov životni put još od djetinjstva. Prvi nastup pred publikom Toše je imao sa 11 godina na dječijem festivalu “Zlatno slavejče”. Nakon nekoliko godina njegov talenat prepoznaje jedan od najpoznatijih makedonskih kompozitora.
Sve mu se ostvarilo mnogo brže nego što je i sam očekivao. U periodu od 1999. do 2002. Proeski izdaje dva albuma kojima privlači pažnju javnosti i medija. Postaje redovan gost u najpopularnijim televizijskim emisijama.

Njegov glazbeni talenat postaje prepoznatljiv i u ostalim balkanskim zemljama, a karijera mu stalno ide uzlaznom putanjom.

Toše Proeski je poginuo u saobraćajnoj nesreći u ranim jutarnjim satima 16. listopada 2007. godine na auto-putu Zagreb – Lipovac, blizu mjesta Nova Gradiška. Prema informacijama koje su stizale putem novinskih agencija, sumnja se da je uzrok nesreće bila neprilagođena brzina vozila. U vozilu su se nalazili Georgij Georgijevski, Toše Proeski i njegova menadžerka Ljiljana Petrović. Vjeruje se da je Toše Proeski od siline udarca u kamion preminuo na licu mjesta.

Izvor: kurir.rs

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend