Lokalne vijesti

N. TRAVNIK: Kod dvoje Vitežana pronađena droga

Tijekom proteklog vikenda na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je pet krivičnih djela.

Dana 17.7.2020. godine, oko 19,30 sati, na magistralnom putu Bugojno-Kupres, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU  i PS Bugojno, te PS Gornji Vakuf/Uskoplje, izvršili su kontrolu vozila marke Nissan, kojim je upravljala A.S., dok je na mjestu suvozača zatečen Đž.Đ., oboje iz Bugojna. Prilikom kontrole suvozač je dobrovoljno predao odrđenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istoga dana, oko 23,00 sati, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu 7 osoba, koje su zatečene u ulici Ruđera Boškovića, općina Novi Travnik. Tom prilikom kod osobe M.Ž., rođen 2001. godine i A.K., rođena 1997. godine, oboje iz Viteza, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 20 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 28 prometnih nesreća u kojima  je jedna osoba zadobila lakše i jedna osoba teže tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 486 prekršajnih naloga, od  kojih je 145 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 26 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno šest vozila.

(URED KOMESARA)

FOTO: Ilustracija

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend