Lokalne vijesti

N. TRAVNIK: Danas počinje trodnevni program 10. obljetnice beatifikacije Drinskih mučenica

Prigodom obilježavanja 80. obljetnice mučeništva i 10. proglašenja blaženim Drinskih mučenica župa Presvetoga Trojstva u Novom Travniku organizira niz događaja od 21. do 24. rujna.

Danas (utorak), 21. rujna, u poslijepodnevnim satima, predviđen je najprije molitveno-zabavni program za djecu, kojega će osmisliti animatori i koji će biti organiziran i u srijedu, 22. rujna, od 15:30 do 17:30. Nakon toga će u 17:30 biti moljena krunica, a sv. misu, pod kojom će biti blagoslov obitelji, u 18:00, predslavit će vlč. Jadranko Kurt, župni vikar na Kupresu. Ujedno će tada započeti i trodnevno 24-satno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Drugoga dana priprave sv. misu u 18:00 sati predslavit će vlč. Josip Batinić, župnik na Ceru.

Za četvrtak, 23. rujna, predviđeno je predstavljanje monografije Blažene Drinske mučenice u 17:30, a poslije će biti i slavljena sv. misa u 18:00 sati koju će predslaviti vlč. Ivan Tola. U 19:00 sati je planiran koncert Alana Hržice koji će završiti vatrometom.

Vrhunac četverodnevnog programa bit će u petak, 24. rujna, kada se obilježava 10. obljetnica beatifikacije Blaženih drinskih mučenica. Toga dana će biti blagoslovljena zavjetna kapelica, spomenik i trg Drinski mučenica, a svečana sv. misa je u 11:00 sati, a predslavi ju vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić. Nakon euharistijskog slavlje predviđen je i nastup Folklorne skupine Stari hrast 2000.

(D. K., KT)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend