MUP ŽSB: Tijekom vikenda 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 8 krivičnih djela.
 
Dana 25.02.2022.godine policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, PS Novi Travnik i Postrojbe za specijalističku podršku, na osnovu zapovijedi Općinskog suda Travnik izvršili su pretres kuće, pratećih objekata i zatečenih vozila u mjestu Kasapovići, općina Novi Travnik, koje koristi S.G. rođen 1987.godine. Prilikom pretresa pronađen je jedan plinski pištolj bez uredne dokumentacije, određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.   
 
U suradnji sa nadležnim Tužiteljstvom pronađeno oružje i materije su oduzete, a  osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.
 
JAVNI RED I MIR
 
Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
 
SIGURNOST  PROMETA
 
Evidentirano je 18 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.
 
 
Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 555 prekršajnih naloga, od kojih je 120 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.
 
Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena  22 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila