Lokalne vijesti

MUP SBK: Policija oduzela tri vozila

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela, a radi se o 3 krađe, 3 teške krađe, 1 nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i 1 krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena.

 

Iz saobraćaja je isključeno 9 vozača i 3 vozila,  a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 156 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 56 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

Tokom posljednja 24 sata zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 3 osobe, od kojih 2 u Travniku i 1 u Donjem Vakufu.

 

Prilikom kontrole saobraćaja, oduzeta su 3 motorna vozila od osoba koje se su evidentirane kao višestruki povratnici u vršenju prekršaja, a za ranije počinjene prekršaje imaju veći iznos neplaćenih novčanih kazni.  U Travniku je oduzeto vozilo „Passat“ i  vozilo marke „Golf“, a u Gornjem Vakufu-Uskoplju motorno vozilo „Passat“. Navedeno vozilo oduzeto je od osobe koja je počinila više prekršaja u ranijem periodu sa vozilom stranih registarskih oznaka.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend