Lokalne vijesti

MUP SBK: Policija kontrolirala rad ugostiteljskih objekata i sankcionirala nesavjesne vozače

Tokom proteklog vikenda, policija na području Srednjobosanskog kantona nastavila je sa provođenjem pojačanih mjera sigurnosti, a bilo je angažovano više organizacionih jedinica Uprave policije – Sektor kriminalističke policije, Jedinca za specijalističku podršku, Jedinica za javni red i mir i operativno-taktičku podršku, policijske stanice i uprave.  

 

Aktivnosti su provođene u dva pravca – kontrola rada ugostiteljskih objekata, te pojačana kontrola saobraćaja s ciljem sankcionisanja višestrukih povratnika u vršenju saobraćajnih prekršaja.

 

Kontrola rada ugostiteljskih objekata vršena je na području Travnika, gdje je evidentirano 6 objekata, koji su kršili općinsku odluku o radnom vremenu, te će biti pokrenuti Zakonom predviđeni postupci protiv vlasnika tih ugostiteljskih objekata.

 

Tokom vikenda su po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja isključena 72 vozača.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila ili odbijanja alkotestiranja, slobode je lišeno i zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja ukupno 8 osoba, tri osobe u Travniku, 4 u Novom Travniku i 1 osoba u Kiseljaku.

Iz saobraćaja je isključeno i 16 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 386 prekršajnih naloga, dok su mobilnim radarom evidentirano ukupno 333 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine.

 

Prilikom kontrole saobraćaja u Travniku je privremeno je oduzeto 1 vozilo, a radi se o vozilu Fiat-kombi, čiji je vozač za ranije počinjene prekršaje ima iznos od 3700 KM neplaćenih novčanih kazni. U Travniku su, također, oduzeta 2 motocikla za koji su sumnja da je predmet carinskog prekršaja, te su o svemu upoznati službenici Uprave za indirektno oporezivanje, a jedna od osoba imala je i iznos od 920 KM neplaćenih novačanih kazni.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend