MUP SBK: Opljačkana benzinska pumpa

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1  krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu krađe.

Dana 09.10.2017.godine oko 04,10 sati u PS Kiseljak prijavljena je provala u benzinsku pumpu koja se nalazi u mjestu Lepenica, općina Kiseljak. Na lice mjesta je upućena patrola policije a nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je da je tom prilikom ukraden veći iznos novca, zatim veća količina cigareta i metalni sef u kojem se nalazila neutvrđena količina novca. Policijski službenici su odmah pristupili opsežnoj  pretrazi terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. Oko 13,00 sati u mjestu Kulešije, općina Kiseljak policijski službenici PS Kiseljak pronašli su napušteno vozilo marke Golf II. Nakon izvršenog pregleda vozila pronađeni su tragovi koji navedeno vozilo povezuju sa izvršenjem naprijed navedenog krivičnog djela, a u neposrednoj blizini vozila pronađen je ukradeni sef koji je bio oštećen i iz kojeg je  izvađen novac.  Nakon izvršene provjere, utvrđeno je da je navedeno vozilo dana 07.10.2017.godine ukradeno na području općine Hadžići.

Uviđaj su obavili istražitelji OKP PU i PS Kiseljak koji po nalogu dežurnog tužioca intenzivno rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

Dogodilo  se 10 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 141 prekršajni naloga, a mobilnim radarima evidentiran je ukupno 171 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno i 1 vozilo.

(URED KOMESARA)