Lokalne vijesti

MUP SBK: Dva vozača lišena slobode i zadržana u policijskim stanicama do otrježnjenja

U protekla 24 sata, na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 199 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 245 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, od kojih su 2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3 vozila.

 

Dana 28.12.2017.godine, oko 19,50 sati, policijski službenici PS Travnik su na magistralnom putu M-5 u mjestu Dolac zaustavili i kontrolisali vozilo marke Passat registarskih oznaka O09-E-993, kojim je upravljao M.M., rođen 1978. godine iz Travnika. Nakon izvršene provjere u bazi ROF-a utvrđeno je da je vozač navedenog vozila višestruki povratnik u vršenju prekršaja i da ima dug neplaćenih novčanih kazni u iznisu od 2.630 KM.

 

U Kiseljaku je također, privremeno oduzeto vozilo marke Golf čiji je vozač imao duga neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1.400 KM.

 

(URED KOMESARA)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend