Lokalne vijesti

MUP KSB: Vitežanin s ukradenim vozilom sudjelovao u prometnoj nesreći

Tokom protekla 24 sata na području Kanton Središnja Bosna prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 10.12.2018.godine u 10,00 sati u PS Kiseljak prijavljena je krađa putničkog motornog vozila marke „Citroen“, registarskih oznaka J24 E 574, vlasništvo firme „Valmar“ d.o.o. Kiseljak, koje se nalazilo u ulici Kralja Tomislava, općina Kiseljak.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Kiseljak, koji su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Tom prilikom došlo su do saznanja da se NN počinitelj uputio ukradenim vozilom u pravcu Busovače.  O navedenoj prijavi upoznate su sve raspoložive policijske ophodnje na terenu, kao i susjedne policijske stanice, koje su se uključile u opsežnu akciju pretrage terena u cilju pronalaska navedenog vozila.

U tijeku realizacije navedenih mjera i radnji, oko 10,20 sati istog dana dogodila se prometna nesreća na magistralnom putu M-5,  u mjestu Bukovci, općina Busovača, u kojoj je sudjelovalo predmetno vozilo (Citroen registarskih oznaka J24 E 574), kojim je upravljao M.Z. iz Viteza, dok je drugi sudionik nesreće, J.V. iz Busovače, upravljao motornim vozilom marke BMW, registarskih oznaka J24 E 574. Tjelesne povrede u ovoj nesreći zadobila su obojica vozača.

U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, očevidne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju dokumentiranja i dokazivanja navedenih događaja.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Fojnica naknadno su rasvijetlili sljedeća krivična djela, koja su počinjena u ranijem periodu:

– Krivično djelo oštećenje tuđe stvari, počinjeno na štetu K.E. iz Fojnice, kada je oštećeno putničko motorno vozilo marke Renault Megane, registarskih oznaka O92 J 804. Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Fojnica došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela R.G. iz Fojnice.

– Krivično djelo teške krađe, počinjeno na štetu firme „Rudnik Bakovići“ iz Bakovića, općina Fojnica, kada su otuđena dva elektro-motora jačine 10 W i dva elektro motora jačine 5 W, kao i određena količina elektro kabla.

Poduzimajući aktivnosti u cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, policijski službenici PS Fojnica su za izvršenje ovog krivičnog djela osumnjičili M.K. i S.P. iz Fojnice i Ž.B. iz Kreševa. Također, došlo se do saznanja da su navedene 3 osobe izvršila provalne krađe u 5 vikendica u mjestu Tješilo, općina Fojnica, iz kojih su otuđili kosilicu za travu na benzinski pogon marke Villager, raznog alata, 2 plinske boce kao i određenu količinu alkohola i prehrambenih artikala.

U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, protiv osumnjičenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirano su 3  slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 7 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobile teže i 3 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 235 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 172 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, a zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena 4 vozila.

(Ured komesara)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend