Lokalne vijesti

MUP KSB: Uspješno realizirana akcija protiv zlouporabe opojnih droga

Poduzimajući planske aktivnosti u borbi protiv zlouporabe opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su prvog dana rujna uspješno realizirali još jednu akciju.

Navedenoj akciji je prethodilo prikupljanja operativnih saznanja, praćenja i duže opservacije kriminogenih osoba, a akcija je izvedena na području općine Travnik, u ulici Mehmeda Spahe, gdje je na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen pretres stana, kojega koristi A.H., rođen 1990. godine. Prilikom pretresa pronađeno je oko 1 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, koja je upakirana u 10 većih i 100 manjih pvc vrećica, što ukazuje da je droga bila pripremljena za prodaju na tržištu. Također, pronađena je i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga.

U suradnji s nadležnim Tužiteljstvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega slijedi podnošenja Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend