Lokalne vijesti

MUP KSB: Upozoreni vozači koji nezakonito koriste parking mjesta, namijenjena invalidnim osobama

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u okviru projekta „Rad policije u zajednici“, na području KSB provedena je preventivna akcija usmjerena na nadzor nepropisnog zaustavljana i parkiranja na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom.

Na području KSB nerijetki su slučajevi da vozači nezakonito koriste parking mjesta označena za vozila osoba s invaliditetom. Zbog takvih nesavjesnih vozača osobe s invaliditetom imaju problem jer im je na taj način otežan ili onemogućen pristup ustanovama, trgovačkim centrima i sl.

Cilj navedene akcije je podići razinu svijesti kod vozača o obvezi poštivanja prometnih znakova kojima su označena parking mjesta za vozila osoba s invaliditetom. Tijekom provođenja akcije RPZ, policajci su na svome području provodili pojačani nadzor vozila koja su se nalazila na tako označenim mjestima.

Tom prilikom, vozači koji su svoje vozilo zaustavili ili parkirali protivno odredbama čl.73. st.1. t.12. ZOOBS-a, upozoreni su preventivnim letkom o posljedicama svog postupaka.

Policijski službenici u narednom periodu provodit će represivne mjere odnosno sankcionirati one vozače koji nepropisno koriste navedena mjesta, kako bi ona, u svakom trenutku, bila na raspolaganju osobama s invaliditetom.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend