Lokalne vijesti

MUP KSB: U Vitezu 19-godišnji vozač iz Travnika automobilom usmrtio pješakinju

Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljeno je 9 krivičnih djela.

Dana 06.03.2020.godine oko 18,15 sati u mjestu Lepenica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu vozila kojim je upravljao M.H. rođen 1978.godine iz Kreševa. Prilikom kontrole, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 20,00 sati u ulici F. A. Kneževića, općina Jajce, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, izvršili su kontrolu i pregled osoba M.T. rođen 1999.godine i A.B. rođen 1999.godine, obadvojica iz Jajca. Tom prilikom kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 08.03.2020.godine oko 00,50 sati u mjestu Volujak, općina Kreševo, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Kreševo, izvršili su kontrolu vozila kojim je upravljala K.D. rođena 1976.godine iz Kiseljaka. Prilikom kontrole, ista je dobrovoljno predala određena količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentiranio je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirane su 23 prometne nezgode u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 2 osobe su zadobile teže a 7 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 08.03.2020.godine oko 23,05 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Divjak, općina Vitez, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • vozač M.V. rođen 2001.godine iz Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Peugeot i
  • NN pješakinja.

U ovoj prometnoj nezgodi smrtno je stradala pješakinja čiji identitet još nije utvrđen.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, koji poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta smrtno stradale osobe.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 650 prekršajnih naloga, od kojih su 32 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 58 vozača, od kojih je 18 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend