MUP KSB: U protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća i uručena 323 prekršajna naloga

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su četiri krivična djela.

Dana 5.1.2021. godine, oko 19,30 sati, u mjestu Ostružnica, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe B.B., rođen 1986. godine, iz Fojnice. Tom prilikom kod njega je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 20,30 sati, u mjestu Ostružnica, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak, zajedno s pripadnicima Sektora kriminalističke policije, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.H., rođen 1982. godine, iz Fojnice. Tom prilikom kod njega je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 323 prekršajna naloga, od kojih je 126 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno pet vozača, od kojih su dva vozača zadržana u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

(URED KOMESARA)