Lokalne vijesti

MUP KSB: Trinaest vozača zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja

Tijekom proteklog vikenda na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je 7 kaznenih djela.

U petak, 22.5.2020. godine, oko 19,00 sati, u mjestu Toplica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila Renault, kojim je upravljao A.B., rođen 1990. godine, iz Hadžića. Tom prilikom, kod njega je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, istog dana, oko 20,45 sati, u mjestu Zabrđe, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.B., rođen 2002. godine, iz Hadžića. Tom prilikom, kod njega je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirana je 21 prometna nesreća u kojima su 2 osobe zadobile teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 412 prekršajnih naloga, od kojih su 173 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 45 vozača, od kojih je 13 vozača zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno 6 vozila.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend