MUP KSB: Tijekom vikenda čak 28 prometnih nesreća; dvije osobe smrtno stradale

Tijekom proteklog vikenda na cestama Središnje Bosne evidentirano je 28 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, dok su tri osobe zadobile teže i četiri osobe lakše tjelesne povrede.

Dana 26.12.2021.godine, oko 21,30 sati, na lokalnom putu iznad naselja Vesela, općina Bugojno, dogodila se prometna nesreća u kojoj je motorno vozilo marke Suzuki, kojim je upravljao M.S., rođen 1955. godine, iz Bugojna, sletjelo u rijeku Vesočnicu. U ovoj nesreći vozač je smrtno stradao.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom očevidne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

Istog dana, oko 23,15, sati na magistralnom putu u mjestu Stojkovići, općina Novi Travnik, dogodila se prometna nesreća u kojoj je putničko motorno vozilo marke BMW sletjelo s kolnika i udarilo u betonski zid. Vozilom je upravljao M.M., rođen 1984. godine, iz Novog Travnika, koji je usljed zadobijenih povreda smrtno stradao, dok je na vozilu pričinjena znatna materijalna šteta.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom očevidne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 662 prekršajna naloga, od kojih je 126 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 59 vozača, od kojih je 14 vozača zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 26.12.2021. godine, oko 12,50 sati, u mjestu Podbarevo, u rijeci Vrbas pronanađeno je beživotno tijelo A.K., rođen 1999. godine iz Jajca. Tijelo je pronađeno koordiniranim aktivnostima policijskih službenika PU i PS Jajce, Jedinice za specijalističku podršku MUP-a KSB, kao i više timova Federalne uprave civilne zaštite i Gorskih službi spašavanja iz Jajca, Visokog, Sarajeva, Zavidovića i Zenice.

A.K. je nastradao u prometnoj nesreći, koja se dogodila 24.12.2021 .godine, u 00,45 sati, na magistralnoj cesti M-16 u mjestu Podmilačje, općina Jajce, kada je upravljajući  putničkim motornim vozilom Fiat sletio u rijeku Vrbas.

(Ured komesara)