Lokalne vijesti

MUP KSB: Šest narušavanja javnog reda i mira, tri prometne nezgode

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 21.04.2021.godine oko 19,00 sati u mjestu Buhine Kuće, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Opel, kojim je upravljao M.P. rođen 1983.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Dana 20/21.03.2021.godine u PS Bugojno je zaprimljena prijava da su od strane NN izvršioca ili više njih u ulici Begluci, općina Bugojno izvršena 3 krivična djela „Krađe“. Prema prijavi, izvršena je krađa u 3 putnička motorna vozila koja su bila parkirana ispred stambenih zgrada, čiji su vlasnici D.L. rođen 1992.godine, O.J. rođen 1978.godine i E.T. rođen 1976.godine, svi iz Bugojna. Tom prilikom iz navedenih vozila ukradena je elektro bušilica, dva MP3 playera, harmonika crvene boje, kao i drugi predmeti, te određena količina novca.  

Operativnim radom na terenu policijski službenici kriminalističke policije PS Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela M.Š. rođen 1997.godine iz Bugojna.

U suradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 6  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirane su 3 prometne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa  uručeno je ukupno 310 prekršajnih naloga, od kojih je 221 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend