MUP KSB rasvijetlio krivična djela krađe u dva vjerska objekta

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su dva krivična djela.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili dva krivična djela koja je izvršena u proteklom periodu na području općine Jajce.

Naime, dana 14.11.2021. godine, u PS Jajce je prijavljeno krivično djelo „Teška krađa“ koje je izvršeno na štetu Župnog ureda u mjestu Podmilačje, općina Jajce, odakle je otuđena neutvrđena količina novca. Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Jajce su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela R.R., rođen 1993. godine, iz Mostara.

Također,  dana 6.11.2021.godine u PS Jajce je prijavljeno krivično djelo „Krađa“, koje je izvršeno na štetu Medžlisa Islamske zajednice u  Jajcu, gdje je iz kase otuđeno oko 300,00 KM. Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.K., rođen 1984. godine, iz Jajca.

Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom Kantonalnom tužiteljstvu o počinjenim krivičnim djelima.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je šest slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je deset prometnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 400 prekršajnih naloga, od kojih je 195 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

(URED KOMESARA)

FOTO: Ilustracija