Lokalne vijesti

MUP KSB: Pronađena droga, 11 prometnih nezgoda, iz prometa isključeno 39 vozača

Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljeno je 11 krivičnih djela.

Dana 15.10.2021.godine oko 16,30 sati u ulici Kraljice mira, općina Kiseljak,  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu vozila marke Audi, u kojem je na mjestu vozača zetečen A.Č. rođen 1992.godine iz Kiseljaka. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana oko 17,30 sati u mjestu Gavrine Kuće, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu osobe M.N. rođen 1980.godine iz Busovače. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 11 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 603 prekršajna naloga, od  kojih je 278 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa  je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 39 vozača, od kojih je 11 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend