MUP KSB: Pokušaj provale u trgovinu Oskar

MUP KSB objavio je informaciju, u kojoj su objedinjena krivična djela, počinjena na području srednje Bosne u protekla 24 sata.

KRIMINALITET

 

U protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1 krađi I 1 šumskoj krađi. Dana 04.12.2013.godine oko 02,20 sati prilikom obilaska područja Bučići, općina Novi Travnik, patrola policije uočila je 3 osobe u blizini trgovine Oskar, koje su se dale u bjekstvo. Pretragom terena pronađen je i lišen slobode M.H.rođen 1977.godine iz Travnika, koji su sumnjiči za pokušaj provale u  navedenu trgovinu. Nastavljaju se istražne radnje službenika PS Novi Travnik na dokumentovanju ovog krivičnog djela

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici PS Bugojno rasvjetlili su 2 krivična djela kako slijedi:

– krivično djelo teške krađe izvršeno dana 12.11.2013.godine na području Bugojna. Osumnjičeni za ovo krivično V.A., I.E. i M.H., svi iz Bugojna.

– krivično djelo krađe izvršeno 20.11.2013.godine na štetu preduzeća FIS, a izvršilac je K.Ć. rođen 1975.godine iz Zenice.

Protiv osumnjičenih osoba za izvršenje navedenih krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

JAVNI RED I MIR

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja JRM, a radi se o učestvovanju u tuči, u kojoj su učestvovale 3 osobe.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih osoba. Iz saobraćaja je isključeno 5 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručena su 154 prekršajna  naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirana su i 44 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI POLICIJE

U radnoj posjeti MUP-u SBK/KSB Travnik boravio je direktor policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kojom prilikom su dogovoreni dalji pravci saradnje. Policijski službenici su na području Viteza i Donjeg Vakufa pružili pomoć u radu kantonalnim inspektorima za saobraćaj, dok je u Kreševu pružena pomoć kantonalnim inspektorima prilikom pečaćenja jednog ugostiteljskog objekta. U okviru projekta „Sa policijom u kino“  sa područja Fojnice, Kiseljaka i Viteza, policijski službenici su do Zenice propratili oko 400 djece osnovnih škola, gdje su održana prigodna predavanja o sigurnosti djece u saobraćaju i opasnostima upotrebe pirotehničkih sredstava. Ovim je završen projekat “ Sa policijom u kino”, koji je realiziran u okviru šire aktivnosti MUP-a SBK/KSB Travnik – Rad policije u zajednici.

(URED KOMESARA)