Lokalne vijesti

MUP KSB: Pojačane aktivnosti povodom početka nove školske godine

Kao i prethodnih godina Uprava policije MUP-a Kantona Središnja Bosna i ove godine provodi pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine.

Navedene aktivnosti će biti usmjerene, prije svega, na povećanje stupnja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom  „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“.

Jedan od osnovnih ciljeva ove akcije je poboljšanje stanja sigurnosti djece, odnosno učenika kao sudionika u prometu, te nastojanje da učenici nauče prometna pravila, da im se ukaže na opasnosti koje ih očekuju kao sudionike u prometu, čime se smanjuje mogućnost za nastanak neželjenih posljedica.

Planirane aktivnosti će se realizirati, između ostalog, pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko prometnih traka, a gdje postoji realna opasnost. Ovakav pristup predstavlja dodatno upozorenje svim sudionicima u prometu na poštivanje prometnih propisa.

POZIVAMO VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolnik.

MOLIMO RODITELJE –  još jednom upozorite svoju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu i pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način pridonosite sigurnosti najmlađih sudionika u prometu.

Sve navedene aktivnosti će se realizira uz puno poštivanje svih epidemioloških mjera koje su naložene od strane nadležnih kriznih stožera u cilju sprječavanja širenja korona virusa na našem području.

                                                                                                                                           (URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend