MUP KSB: Otkriven počinitelj teške krađe izvršene na štetu poduzeća Economic

 

MUP KSB objavio je informaciju o stanju u oblasti kriminaliteta, narušavanja javnog reda i mira i sigurnosti u prometu, koja obuhvaća događanja u protekla 24 sata.

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a  radi se o teškoj krađi i razbojništvo. Izdvajamo:

Dana 27.11.2013.godine u 22.25 sati u PS Bugojno prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „Sport plus“, koja se nalazi u ulici Nugle I u Bugojnu. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila maskirana muška osoba, naoružana vatrenim oružjem. Uz prijetnju oružjem, izvršilac je od radnice oteo određenu količinu novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Uviđaj na licu mjesta i druge istražne radnje vrše službenici OKP PU Bugojno s ciljem i  otkrivanja izvršioca.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Dana 27.11.2013.godine službenici PS Donji Vakuf rasvjetlili su krivično djelo oštećenja tuđe stvari koje je izvršeno dana 22.11.2013.godine oštečenjem motornog vozila marke Audi Q7 na području općine Donjeg Vakufa. Osumnjičeni za ovo krivično djelo su E.G. rođen 1990.godine, A.A. rođen 1986.godine i M.E. rođen 1994.godine, svi iz Donjeg Vakufa. Protiv osumnjičenih je podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Službenici policije iz Donjef Vakufa otkrili su i izvršioce krivičnog djela krađe izvršeno dana 07.11.2013.godine, koje je izvršeno u porodićnoj kući u ulici Hadžijusufova u Donjem Vakufu. Izvršioci ovog krivičnog djela su B.S. rođen 1991.godine, A.S.rođen 1992.godine, K.M.rođen 1996.godine i E.G.rođen 1990.godine, svi iz Donjeg Vakufa. Protiv osumnjičenih je podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Policijski službenici PS Vitez rasvjetlili su krivično djelo teške krađe izvršene dana 26.10.2013.godine na štetu preduzeća „Economic“ u mjestu Jardol, općina Vitez. Izvršilac ovog krivičnog djela je I.S. rođen 1979.godine iz Viteza, protiv kojeg podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira učestvovanjem u tuči 5 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 3 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručeno je 87 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja.

AKTIVNOSTI POLICIJE

U okviru projekta „Sa policijom u kino“  sa područja Travnika, Novog Travnika i Donjeg Vakufa policijski službenici su do Zenice propratili oko 400 djece osnovnih škola, gdje su održana prigodna predavanja o sigurnosti djece u saobraćaju i opasnostima upotrebe pirotehničkih sredstava. U Kiseljaku je pružen pomoć kantonalnim tržnim inspektorima prilikom pečaćenja jedne automehaničarske radnje. U okviru kampanje „Izaberi život bez oružja“ kojom se nastoji prikupiti oružje i eksplozivna sredstva koja su nelegalno u posjedu građana, u PS Fojnica predato je 30 komada municije kalibra 7,62 mm i 1 okvir za automatsku pušku.

(URED KOMESARA)