MUP KSB: Kod A.S iz Viteza pronađena opojna droga, utvrđeno i da ima 10.657 KM neplaćenih kazni

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 20.09.2023.godine oko 12,00 sati u mjestu Grahovik, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su pretres kuće i okućnice koju koristi I.M. rođen 1994.godine. Prilikom pretresa pronađeno je više paketića sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Istog dana, oko 19,40 sati u mjestu Divjak, općina Vitez policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao A.S. rođen 1989.godine iz Viteza. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga ecstasy. Provjerom u elektronskoj bazi utvrđeno je da A.S. ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 10.657,00 KM, te mu je navedeno vozilo oduzeto.

Također, dana 20.09.2023.godine oko 23,30 sati u ulici II Zasjedanja Avnoja, općina Jajce, policijski službenici PS Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe I.Č. rođen 2003.godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da opojna droga cannabis. 

 U suradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 Evidentirano je 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira. 

Evidentirane su 3prometne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa  uručeno je ukupno 409 prekršajnih naloga, od kojih je 191 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

(Izvor: MUP KSB)