Lokalne vijesti

MUP KSB: Izdana dva prekršajna naloga zbog uznemiravanja građana putem Facebooka

Kako je priopćio Ured komesara MUP-a Kantona Središnja Bosna, u proteklim danima izdana su dva prekršajna naloga zbog uznemiravanja građana putem Facebooka.

Naime, 20.3.2020. godine, policijski službenici PS Travnik izdali su prekršajni nalog osobi S.M., rođen 1985. godine, iz Travnika, zbog toga što je narušio javni red i mir objavom video linka na društvenoj mreži Facebook, u kojem govori da će se “po cijeloj Bosni vozati i širiti koronavirus”. Na taj način navedena osoba je izazvala uznemirenost većeg broja građana.

Drugi evidentirani slučaj je u Novom Travniku, gdje su policijski službenici jučer (24.3.2020. godine) izdali prekršajni nalog osobi H.B., rođen 1998. godine iz Novog Travnika, zbog uznemiravanja većeg broja građana, također objavom na društvenoj mreži Facebook. Tom prilikom on je objavio tekst u kojem navodi da je bio u Bosni i da se nije pregledao, te da treba namjerno širiti zarazu.

Sukladno Zakonu o javnom redu i miru KSB, navedenim počiniteljima putem prekršajnih naloga izrečene su novčane kazne u iznosu od 200,00 KM.

Molimo građane da ne koriste društvene mreže u svrhu uznemiravanja drugih, jer će službenici policije i u narednom razdoblju raditi na sankcioniranju svih ovakvih i sličnih prekršaja.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend